Hyballa onthult: "Heb ook heel veel doodsbedreigingen gekregen"

Peter Hyballa
Peter Hyballa Foto: © Pro Shots

Peter Hyballa heeft het in zijn loopbaan af en toe behoorlijk zwaar gehad. Zo heeft hij te maken gekregen met depressies en ernstige bedreigingen aan zijn adres.

"Voetbal zou eigenlijk hobby moeten blijven en af en toe denk ik: Jammer dat het niet zover gekomen is", begint hij openhartig bij de podcast Met Open Vizier. "Als ik met 2-0 verlies van FC Eindhoven (eind augustus, red.) en 's avond in bed lig en denk: Wat doe ik hier eigenlijk?"

"Ik was het laatste jaar ook zwaar depressief, dat brengt voetbal ook met zich mee. Er zijn ook nog wat privédingetjes bijgekomen. In het voetbal moet je echt opletten, want je kunt echt kapot gaan", vertelt Hyballa verder. "De meningen van anderen en de laatste bal die dan toch binnenvliegt in een wedstrijd."

"En je kan niet naar huis rijden omdat supporters je staan op te wachten. Ik heb ook heel veel doodsbedreigingen gekregen in mijn leven. Dan denk ik: Het gaat over een spelletje met een bal, waar gaat het over?", aldus Hyballa, die momenteel in een proces zit om meer rust te krijgen in zijn leven. "Als je mij twee jaar geleden had gezegd dat ik in een burn-out of depressie terecht zou komen, had ik je uitgelachen Alex. Ik ging altijd van de ene club naar de andere en van de ene vrouw naar de andere", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties