Hyballa weg: "Op de werkvloer voelde men zich regelmatig onveilig"

Peter Hyballa
Peter Hyballa Foto: © Orange Pictures

De mindere competitiestart van NAC Breda is niet de reden van het ontslag van Peter Hyballa. Dat laat technisch directeur Peter Maas weten. De Duitse trainer kreeg woensdagochtend zijn ontslag te horen bij de Parel van het Zuiden. NAC geeft verdere uitleg over zijn onverwachte vertrek.

"Vanuit mensen op de werkvloer werd de situatie regelmatig als 'onveilig gevoeld', zegt Maas tegen BN DeStem. "Als clubleiding vonden we dat het niet goed ging. Op het gebied van samenwerking en verbinding."

De technisch directeur vervolgt: "Van de werkvloer kregen wij daar heel veel signalen over. Al tijden. We hebben veel tijd en moeite ingestoken om dat in goede banen te leiden. Helaas heeft dat niet tot een goed resultaat geleid. Vandaar dat we tot deze maatregel zijn moeten overgaan."

Maas geeft aan dat Hyballa niet is ontslagen vanwege de magere resultaten. "Nee, want je weet dat het tijd nodig heeft als je met een nieuwe groep begint. Het heeft echt meer te maken met de afspraken die je maakt omtrent samenwerking die niet goed worden ingevuld of nagekomen."

"Dat je dan denkt: gaat het nog verbeteren als je er zoveel tijd en moeite in hebt ingestoken? Daarover zijn we tot de conclusie gekomen dat we daar geen goed gevoel over hebben", aldus Maas.

Lees meer:
0 reacties