'Ik ben er na die drie jaar eerste divisie echt aan toe''

In 2013 degradeerden Bart Meijers en Mounir El Allouchi samen met NAC A1 uit de Eredivisie. Zondag promoveerden de twee spelers met de hoofdmacht. 

Het duo twijfelde nooit of ze er nog zouden komen na de degradatie. ''Welnee", aldusMounir El Allouchi tegen BN/De Stem. ''We hadden geen slecht team en Bartje was al een groot talent." Meijers ontkent dat niet. ''Voor mezelf was het een goed seizoen. In de winterstop was ik er vanuit de B's bij gekomen. Je gaat gewoon door."

Na de degradatie ging El Allouchi op huurbasis naar Helmond Sport. ''Deze zomer kwamen we elkaar weer tegen", aldus El Allouchi. ''Mounir is nog steeds dezelfde Mounir als toen. Dezelfde voetballer ook. Een technisch ventje al moet ik wel zeggen dat hij een stuk sterker is geworden'', aldus Meijers. 

Meijers is juist wel veranderd volgens El Allouchi. ''Voornamelijk in het mannelijke. Als je hem ziet spelen zou je niet zeggen dat hij pas 20 is. (lachend) Tegen Volendam was hij misschien wel de beste man van het veld. We hebben van die gps-dingen die meten hoeveel meters je gelopen hebt. Bart had de minste meters gelopen van iedereen. Dat is ook Bart. En het is een kwaliteit. Als ik zo weinig zo lopen, speel ik mijn slechtste wedsdtrijd ooit. Ik moet gewoon veel lopen." 

De vrienden gaan nu samen naar de Eredivisie. ''Ik ben er na die drie jaar eerste divisie echt aan toe", aldus El Allouchi. ''Ik heb wat minder ervaring, maar ik wil blijven doen waar ik goed in ben", zegt Meijers. Ze zijn niet bang voor de competitie. ''Daar kun je jezelf ook ontwikkelen", vertelt El Allouchi.

 

Lees meer:
0 reacties