"Ik denk dat iedereen blij is dat NAC terug is in de Eredivisie"

NAC Breda-fans in het Rat Verlegh Stadion
NAC Breda-fans in het Rat Verlegh Stadion Foto: © BSR Agency

Burgemeester Paul Depla is erg blij met de promotie van NAC. Hij was echter wel gespannen.

NAC promoveerde afgelopen zondag ten koste van Excelsior naar de Eredivisie. In de thuiswedstrijd wonnen de Bredanaars met 6-2, maar in Kralingen stond het al snel 4-0. Uiteindelijk was de 4-1 genoeg om promotie veilig te stellen.

De burgemeester geeft in gesprek met verslaggever Wouter Bouwman van ESPN complimenten aan de club. “Wat een spanning. Dan komt het toch nog goed en dan die ontlading. Dan zie je wat voor club NAC is met wat voor supporters, dan kun je alleen maar trots zijn.”

De ESPN-verslaggever geeft aan dat de burgemeester van Breda ook wel bekendstaat als de voetbalburgemeester. Depla geeft aan hoe hij de wedstrijddag heeft beleefd. “Je bent in het begin gespannen en daarna denk je dat het wel goed komt. Dan zit je daar in het Excelsior-stadion samen met mijn collega Ahmed Aboutaleb.

Een ontspannen middagje werd het in ieder geval niet voor de burgemeester. “Dan voel je langzaam maar zeker dat de wedstrijd uit handen gaat. Dan wordt het 3-0 en dan 4-0 en dan denk je het zal toch niet waar zijn. Gelukkig maak je 4-1 en speel je in de Eredivisie door een gozer die nog nooit heeft gescoord. Echt geweldig! Ik denk dat iedereen blij is dat NAC terug is in de Eredivisie.”

Lees meer:
0 reacties