"Ik denk dat PSV meer eisen van Bosz inwilligt dan Ajax zou doen"

Peter Bosz
Peter Bosz Foto: © Orange Pictures

In een week tijd werden Maurice Steijn bij Ajax en Peter Bosz bij PSV aangesteld als hoofdcoach. Bij Feyenoord zit nog altijd Arne Slot. Tijdens de dagelijkse podcast VI-ZSM spreken Jarno Verweij en Sander Janssen hun verwondering over de situatie uit.

Verweij is van mening dat een aantal jaar terug niemand dit had verwacht. "Ajax, PSV en Feyenoord hebben alle drie en trainer met een verleden bij NAC. Kijk je naar de samenstelling van wie waar zit en zou je dat vijf jaar geleden voorspeld hebben, dan had je deze samenstelling denk ik niet verwacht. Vooral niet Bosz bij PSV, Steijn bij Ajax en Slot bij Feyenoord."

Collega-journalist Sander Janssen is het hiermee eens. "Nee, zeker niet. Ik denk dat iedereen Bosz had verwacht bij Ajax. Was ook een hele logische keuze geweest, Bosz heeft wekenlang gezegd dat hij met Ajax wilde praten. Hij wilde daar volgens mij heel graag aan de slag, maar als dan PSV aanklopt, en Ajax doet dat niet, dan zou ik het ook wel weten als Bosz zijnde. Dit is een hele mooie kans voor hem en misschien dat hij Ajax wel een hak kan zetten."

Verweij stelt vervolgens dat PSV op basis van een goed gevoel en warm gesprek heeft binnengehaald, terwijl Ajax gewonnen had als ze hetzelfde hadden gedaan. Janssen denkt er het zijne van. "Dat is het grote verschil met Ajax. Ze zijn het gesprek met Bosz niet aangegaan, maar dat is waarschijnlijk ook omdat Bosz heel veel te zeggen wil hebben over transfers en de invulling van de staf."

Janssen denkt dan ook dat PSV meer wensen inwilligt van Bosz dan Ajax. "Ik denk dat PSV dat misschien wel iets meer gaat doen. Ze willen precies wat Bosz wil, er moet dan wel wat gaan gebeuren bij PSV."

Lees meer:
0 reacties