"Je mag rustig weten dat ik recent bij NAC Breda heb gesolliciteerd"

Jack de Gier
Jack de Gier Foto: © Pro Shots

Jack de Gier heeft nog geen nieuwe club na zijn vertrek bij FC Den Bosch. De 55-jarige oefenmeester werd de laan uitgestuurd na een 13-0 nederlaag bij PEC Zwolle en had wel even tijd nodig om bij te komen.

"Ik heb dit voorjaar bij geen enkele andere club gesolliciteerd. Maar nu kriebelt het dus weer", vertelt De Gier in gesprek met het Brabants Dagblad. "Ik zou graag aan de gang gaan. Je mag rustig weten dat ik recent bij Willem II en NAC Breda heb gesolliciteerd. Maar daar hebben ze andere keuzes gemaakt. Ja, dat is vervelend, hè."

"Ik heb toch het gevoel dat sommige beleidsbepalers bang zijn om mij aan te stellen", vervolgt hij. "Mijn laatste wedstrijd heb ik immers met 13-0 verloren. Maar dan nog, ik heb in totaal bij vier clubs gewerkt als trainer. NEC kwam misschien te vroeg voor me, maar bij Almere City en Go Ahead Eagles heb ik het gewoon goed gedaan. En bij FC Den Bosch aanvankelijk ook, kijk maar met welk budget we in het seizoen 2021-2022 elfde zijn geworden."

De Gier snapt dat er naar de ruime nederlaag in Zwolle wordt gekeken. "Die 13-0 is op veel plekken blijven hangen. Maar die nederlaag viel niet zomaar uit de lucht. Daar is heel veel aan voorafgegaan. Laat dat duidelijk zijn", doelt hij op allerlei bestuurlijke zaken bij FC Den Bosch, dat nu zeventiende staat in de Keuken Kampioen Divisie en vorig seizoen als voorlaatste eindigde.

Lees meer:
0 reacties