Jean-Paul van Gastel: "Het beeld van zo’n skyline blijft fascinerend"

Jean Paul van Gastel
Jean Paul van Gastel Foto: © Pro Shots

In steeds minder voetbalstadions steken ze boven de dakrand uit: lichtmasten. Onlangs deed FC Utrecht ze in de ban en in de hypermoderne voetbalstadions die gebouwd worden zie je ze ook niet meer.

NAC-trainer Jean-Paul van Gastel vind het iets nostalgisch hebben, lichtmasten die branden tijdens een avondwedstrijd. Tegenover het Algemeen Dagblad zegt Van Gastel: "Die lampen die zich ontheffen uit de stad en de hele omgeving als het ware verwarmen; prachtig om te zien. Zo van: ‘Hier wordt vandaag gevoetbald. Ik snap dat tijden veranderen. Maar zelf kijk ik, waar ter wereld ik ook ben, altijd eerst of ik ergens vier masten zie staan. Het beeld van zo’n skyline blijft fascinerend: de hoge gebouwen, de kerk én de lampen van het voetbalstadion."

Van Gastel is er al jaren weg, maar komt nog regelmatig langs Rotterdam. "Ik had het laatst nog, toen ik op een avond vanaf snelweg A13 het licht zag opstijgen vanuit de Kuip. Wow, denk je dan. Alsof je door die lichtmasten spontaan naar het stadion toe wordt gezogen", besluit Van Gastel die van 1996 tot 2001 onder contract stond in Rotterdam.

Lees meer:
0 reacties