Jensen: "Hoop dat we het vuurtje opnieuw kunnen aanwakkeren"

Fredrik Oldrup Jensen
Fredrik Oldrup Jensen Foto: © BSR Agency

NAC speelt dinsdagavond de eerste wedstrijd van de halve finale van de play-offs. In een vol Rat Verlegh Stadion strijdt de Parel van het Zuiden tegen FC Emmen. Fredrik Oldrup Jensen heeft er vertrouwen in.

"De steun van de tribunes heeft ons als team enorm geholpen tegen Roda JC. Ik hoop dat we tegen Emmen vanaf het veld opnieuw het vuurtje kunnen aanwakkeren", begint de Noor in gesprek met BN DeStem. "Gelukkig hebben we iedereen kunnen laten zien dat wij echt wel kunnen voetballen", zegt hij over de indrukwekkende zeges op Roda JC.

"Als we samen dezelfde kant opgaan, kunnen we met alle teams wedijveren. Kwaliteit heeft deze selectie meer dan genoeg, het is een sterke groep", merkt de middenvelder op. In Breda blijven ze wel nuchter: "Het is van groot belang nederig te blijven en te begrijpen dat we er nog lang niet zijn. Dat zal geen probleem zijn als je ziet waar wij vandaan komen. Een seizoen met veel ups en downs. Dat realiseren we ons echt wel."

Het belang van de Yellow Army is groot, zo weet ook Jensen. "Ik had het idee dat onze fans voelden dat wij oprecht alles uit ons lichaam persten om te winnen. En wij voelden elke seconde van de wedstrijd dat zij als één blok achter ons stonden. Hoe het stadion reageerde toen Pep (Doelman Pepijn van de Merbel) de bal over de tribune schoot. Zoveel geluid, ongekend was dat. Wow… Dat gaf ons veel energie. We moeten de thuiswedstrijden gebruiken om een goede uitgangspositie weg te zetten voor de return."

Lees meer:
0 reacties