Kemper eerlijk: "Toen NAC een aanbod deed, belde ik eerst met ADO"

Boy Kemper
Boy Kemper Foto: © Pro Shots

Boy Kemper tekende deze zomer bij NAC Breda. De verdediger verlaat ADO Den Haag als publiekslieveling, en dat terwijl hij uit de jeugdopleiding van Ajax kwam.

Kemper had niet verwacht dat hij zo geliefd zou worden in Den Haag. "Aan het begin dacht ik wel: ik kom toch van Ajax, hoe zal dat matchen met die supporters?”, herinnert hij in het Algemeen Dagblad. "Maar die gasten zagen ook dat ik vanaf het eerste moment bereid was op het veld mijn leven voor ADO te geven."

De 24-jarige verdediger was graag bij ADO Den Haag gebleven, maar kreeg sinds de winter geen nieuw voorstel om zijn aflopende contract te verlengen. De club wilde eerst een nieuwe trainer aanstellen. "Toen ik verder ging kijken en NAC me een aanbod deed, heb ik ADO uit beleefdheid nog gebeld om te zeggen dat ze nu alsnog met een nieuwe aanbieding konden komen", vertelt Kemper. "Maar dat hebben ze niet gedaan.”

Nu gaat hij met volle overgave beginnen aan een nieuw avontuur in Breda. "Ik heb er zin in. De club probeert alles op eredivisieniveau te doen. Het stadion is altijd uitverkocht. Dat belooft veel", stelt hij. "Daarnaast schijnt Breda een leuke stad te zijn. Die Brabantse gezelligheid gaat me wel liggen. Maar ik ga ADO en Den Haag wel missen. De club, stad en supporters zitten voor altijd in mijn hart.”

Lees meer:
0 reacties