Kenzo Goudmijn klaar voor NAC: "We rekenen ons zeker niet rijk"

Kenzo Goudmijn aan de bal namens Excelsior
Kenzo Goudmijn aan de bal namens Excelsior Foto: © BSR Agency

Excelsior is in de finale van de play-offs de tegenstander van NAC Breda. De club uit Rotterdam rekende in de halve finale hard af met ADO Den Haag.

Die club maakte zichzelf niet alleen op het veld belachelijk. "Het kan nooit eens normaal gaan bij wedstrijden tussen Excelsior en ADO Den Haag", was de conclusie van Kenzo Goudmijn bij Voetbal International, doelend op het feit dat ADO-fans vuurwerk op het veld gooiden en hun vak verlieten. De spelers zaten daardoor drie kwartier binnen.

"Dat was heel lang, je weet op een gegeven moment niet wat je moet doen. En we stonden natuurlijk al met 4-0 voor. Je mag er niet te makkelijk over denken, maar je dolt wel met elkaar", omschrijft Goudmijn. Ondanks de ruime zege gaat hij nuchter naar de finale tegen NAC. "We hebben nog helemaal niets."

Hij is wel blij dat Excelsior het seizoen eindigt met een thuiswedstrijd. "Dat is wel fijn. De laatste wedstrijden thuis is een feest. Met de supporters, maar ook door ons spel met veel goals. Tegen ADO was het minder in de eerste wedstrijd, maar dat hebben we rechtgezet. De snelle goal was heerlijk, bij 3-0 en 4-0 denk je dat het klaar is, maar je houdt er rekening mee dat het altijd nog kan."

"Zelfs bij 7-1, hoe gek dat ook klinkt. Die focus heb je nodig in de play-offs. Wij weten dat het zwaar gaat worden tegen NAC, we rekenen ons zeker niet rijk", benadrukt Goudmijn.

Lees meer:
0 reacties