KNVB maakt conceptprogramma Eredivisie bekend, pittig begin voor NAC

NAC viert feest na de promotie
NAC viert feest na de promotie Foto: © BSR Agency

De KNVB heeft woensdag het conceptprogramma van het nieuwe Eredivisie-seizoen gepubliceerd. Dinsdag maakte de voetbalbond al bekend dat NAC aftrapt met een uitwedstrijd tegen FC Groningen. Daarna volgt een thuiswedstrijd tegen Ajax.

NAC begint het nieuwe seizoen op vrijdag 9 augustus. De mannen van Carl Hoefkens, nieuw aan het roer in Breda, gaat dan op bezoek bij FC Groningen. Een week later staat de eerste thuiswedstrijd op het programma. In het Rat Verlegh Stadion ontvangt NAC dan Ajax. Dat duel staat voor zondag 18 augustus vanaf 16:45 uur op de planning.

Daarna wachten er wedstrijden tegen FC Utrecht (thuis, zaterdag 24 augustus, 21:00 uur), SC Heerenveen (uit, zaterdag 31 augustus, 20:00 uur) en Fortuna Sittard (thuis, zaterdag 14 september, 18:45 uur). In de week van dinsdag 29, woensdag 30 en donderdag 31 oktober vindt de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker plaats.

NAC eindigt het seizoen met de derby tegen Willem II. Op zondag 18 mei is het Rat Verlegh Stadion het toneel van die kraker. De aftrap is om 14:30 uur. De uitwedstrijd in Tilburg staat voor zondag 24 november (14:30 uur) op het programma.

Het conceptprogramma is nog niet definitief, want moet nog worden afgestemd tussen het competitiebestuur (KNVB, Eredivisie CV en Coöperatie Eerste Divisie), alle betaaldvoetbalclubs, ESPN, de lokale autoriteiten en Supporterscollectief Nederland. Over een aantal dagen wordt het programma definitief vastgesteld.

Het volledige conceptprogramma is hier te vinden.

Lees meer:
0 reacties