KNVB voert aangescherpte maatregelen in na Klassieker-incident

Een aansteker op het gras
Een aansteker op het gras Foto: © Pro Shots

De KNVB heeft een dag na de halve finale van de KNVB Beker tussen Feyenoord en Ajax de maatregelen aangescherpt. De scheidsrechter zal een wedstrijd in de toekomst meteen definitief staken als een speler wordt geraakt door een voorwerp dat door toeschouwers is gegooid.

De wedstrijd wordt ook definitief niet meer hervat als een toeschouwer het veld betreedt en spelers of de arbitrage aanvalt. Er zijn dus meerdere situaties waarin de KNVB strengere maatregelen wil. "Als voorwerpen op het veld worden gegooid, dan besluit de scheidsrechter het spel stil te leggen en gaan de teams en scheidsrechters naar de kleedkamers."

"Als zij de wedstrijd hervatten en er worden opnieuw voorwerpen op het veld gegooid, dan besluit de scheidsrechter de wedstrijd definitief te staken. Als een speler of scheidsrechter vanuit het publiek met een voorwerp wordt geraakt, dan besluit de scheidsrechter direct de wedstrijd definitief te staken", aldus de KNVB. Woensdag werd het duel tussen Feyenoord en Ajax gestaakt omdat Davy Klaassen een aansteker naar zijn hoofd gegooid kreeg vanuit het publiek. De middenvelder liep daarbij een hoofdwond op en bloedde flink.

Lees meer:
0 reacties