Komend seizoen geen uitsupporters welkom bij Derby met Willem II

De fans van NAC Breda
De fans van NAC Breda Foto: © BSR Agency

Het komende seizoen zijn er geen uitsupporters aanwezig bij de derby’s tussen NAC en Willem II. Dat hebben de Tilburgers bekendgemaakt op hun website.

In het afgelopen seizoen werd de derby met de helft van de toegestane uitfans gespeeld, schrijft Willem II. “Dat was een stap naar een normaal regime waarbij normale aantallen uitpubliek aanwezig kunnen zijn. Alle betrokkenen willen immers graag terug naar de situatie waarbij uitpubliek welkom is, zowel in Tilburg als in Breda.”

Dat is echter niet meer mogelijk. “Helaas heeft een groep supporters zich vorig seizoen zowel in Tilburg als in Breda enorm misdragen. Zowel binnen als buiten het stadion waren er forse ongeregeldheden waarbij politieagenten ernstig gewond raakten. Dit gedrag is onacceptabel voor de lokale vierhoeken (clubs, gemeente, politie en Openbaar Ministerie) van Breda en Tilburg.”

Om deze reden hebben de burgemeesters van Breda en Tilburg, het Openbaar Ministerie en de politie besloten om het komende seizoen geen uitfans toe te laten bij de derby’s tussen deze clubs. Dit past tevens binnen het Gemeentelijk Handelingskader Veilig en Gastvrij Voetbal.

De burgemeesters geven toe dat het een stap terug is. “Graag hadden we gezien dat we dit seizoen, het eerste seizoen dat beide voetbalclubs weer in de Eredivisie spelen, uitpubliek hadden kunnen toestaan. De twaalfde man is immers een essentieel onderdeel van onze voetbalcultuur. Helaas heeft een aantal supporters dit onmogelijk gemaakt”

Wel komt er in de toekomst mogelijk verandering. “. Wij nodigen de supporters van beide clubs opnieuw uit om via de veiligheidsorganisatie het gesprek op te starten, met als doel tot een gezamenlijk plan te komen waarbij we in de toekomst weer uitsupporters kunnen toelaten bij de wedstrijd.”

Lees meer:
0 reacties