Koopovereenkomst tussen NAC Breda en NAC=Breda zo goed als rond

Supporters van NAC Breda
Supporters van NAC Breda Foto: © Orange Pictures

Algemeen directeur Mattijs Manders heeft namens NAC Breda de koopovereenkomst getekend met het investeerderscollectief NAC=Breda. In de overeenkomst staan nog twee voorwaarden voordat de aandelen worden overgedragen.

De Gemeente Breda moet haar goedkeuring nog geven. De andere voorwaarde is dat de licentiecommissie van de KNVB ook moet instemmen met de overdracht. "De verwachting is dat deze procedure minimaal een aantal weken in beslag zal nemen. Alle benodigde documenten en informatie zijn vandaag aangeleverd aan de KNVB", aldus Sebastian Verkuilen namens NAC=Breda op de officiële site van de club.

Ondanks dat de aandelen nog niet officieel zijn overgedragen aan NAC=Breda is er meteen werk aan de winkel. "De club moet door, ook komend seizoen moet er een ambitieus en volwaardig elftal staan. Zowel bij de huidige aandeelhouders als bij ons was dat meteen glashelder: we kunnen absoluut niet voorbij aan de korte termijn", vertelt Verkuilen.

"Zoals eerder al gemeld, willen onze investeerders in de nieuwe situatie geen zeggenschap over het voetbalbedrijf", gaat Verkuilen verder. "Dat neemt echter niet weg dat er in de komende periode besluiten genomen moeten worden, ook voor posities die zeer belangrijk zijn voor de organisatie, waaronder de invulling van de technische staf.

Maar ook de lange termijn wordt niet uit het oog verloren volgens Verkuilen. "We verwachten ook daar heel snel onze eerste concrete vorderingen te melden. In de juiste volgorde: eerst een stichtingsbestuur, daarna de RvC en vervolgens de directie."

Lees meer:
0 reacties