Korte wil vlammen bij NAC: ''Toen maakte ik 21 goals en pakten we de schaal''

Giovanni Korte wil komend seizoen belangrijk zijn voor NAC Breda. De Hagenaar werkt altijd hard en ook  tegen het Turkse Genclerbirligi rent en zwoegt hij zich een slag in de rondte. Op Giovanni Korte kun je bouwen, schrijft BN DeStem. Daarbij blijkt meer te kunnen dan alleen kilometers maken.

Korte is altijd spits geweest in de jeugd van ADO Den Haag. “Bij de A1 maakte ik 21 goals voor ADO en pakten we de schaal in de eerste divisie", zegt Korte zelfverzekerd. Hij is met zijn 1.70 meter niet groot. Maar dat maakt hem niet minder dodelijk in de zestien. Een Haagse Romario? “Haha, zoiets ja.” Op één voorwaarde. “In een 4-4-2-systeem waarbij ik om een grote jongen heen loop, want ik moet niet de kopduels aangaan. Niks voor mij.”

“Als een prikkende mug die om een boze boxer zoemt, dartelt hij om zijn bewakers”, schrijft BN DeStem. “De trainer heeft ons een blaadje gegeven met de vraag op welke posities we kunnen spelen”, geeft de bijna 24-jarige Korte aan. “Ik focus me op de 'zeven'-positie, daar ga ik de concurrentiestrijd aan. Met mijn loopacties kan ik echter ook als tweede spits gevaarlijk zijn.”

Vorig jaar speelde hij aan de rechterkant, met acht goals en negen assist tot gevolg. “Daar heb ik een goed seizoen gedraaid met NAC en bijna alles gespeeld. Op de belangrijke momenten stond ik er.” Op welke positie Korte komend seizoen daadwerkelijk gaat spelen is dus nog even afwachten.

Lees meer:
0 reacties