Krabbendam kritisch na promotie NAC: "Wanbeleid wordt beloond"

NAC Breda promoveerde zondag na vijf jaar terug naar de Eredivisie. Volgens Martijn Krabbendam kwam er echter wel het nodige geluk bij kijken. 

Na een spetterend tweeluik tegen Excelsior trok NAC ternauwernood aan het langste eind. Krabbendam vindt echter niet dat het de verdiensten van de club uit Breda zijn. “Dit is totaal geen beleid”, trapt hij af in Voetbalpraat. "Wanbeleid wordt eigenlijk beloond met deze promotie. Of dachten ze dat de promotie kwam door goed beleid? Het is echt onvoorstelbaar gewoon."

Het was het afgelopen seizoen opnieuw onrustig in Breda en in de competitie verliep het in eerste instantie niet goed. Krabbendam zag dat de ploeg van Jean-Paul van Gastel veel geluk had tegen de Rotterdammers. "Er is geen NAC-supporter onder de tram gelopen bij het vieren van het feest, de straatprijs gaat daar vallen, ze kunnen een staatslot kopen. Er is toch geen club met zo verschrikkelijk veel geluk als NAC?", aldus de journalist. "Dat is toch onvoorstelbaar."

Krabbendam is daarbij kritisch op Pierre van Hooijdonk, die een bijzondere functie vertolkt in het bestuur. "Ze hebben daar een commissaris technische zaken met een vetorecht", doelt hij op de analist. "Daarom komt een aantal directeuren niet, want die denken: dan krijg ik dat gezeur aan mijn hoofd als ik een keer wat wil bewerkstelligen." Remco Oversie lijkt de uitdaging van algemeen directeur aan te gaan. 

Lees meer:
0 reacties