Kuijt: "NAC moet terug naar Eredivisie, maar niet met deze mensen"

Dirk Kuijt
Dirk Kuijt Foto: © Pro Shots

Jan Boskamp hoopt niet dat NAC Breda wordt overgenomen door de City Football Group. De analist kent de situatie van het Belgische Lommel SK, dat ook in handen is van de City Group.

"Bij Lommel was het precies hetzelfde", zegt Boskamp bij RTL7. "Je geeft de club weg en hebt geen fluit meer te zeggen. Je ging graag naar Lommel, maar het is niet meer Lommel. Er zijn andere mensen. Er zitten er nog een paar die ik nog ken, maar die hebben niets meer te zeggen."

"Als ze bij wijze van spreken de lijnen moeten kalken, moeten ze toestemming vragen", vervolgt Boskamp. "Je geeft alles weg. Bij Girona zit de broer van Pep Guardiola in het bestuur... Duitsland is het beste voorbeeld. Daar kunnen ze nooit eigenaar worden van de club: 51% blijft in bezit. Zij bepalen dat."

Ook Dirk Kuijt hoopt niet dat NAC Breda wordt overgenomen door de City Group. "Met alle respect voor City Group: Man City is een hele mooie club, maar dat is NAC ook. Een echte volksclub die gewoon bij het volk hoort", meent de oud-international.

"Ze moeten terug naar de Eredivisie, maar niet met deze mensen. Ze moeten goed beleid voeren, een goede structuur, dan kan NAC een goede club in de Eredivisie zijn. Het Avondje NAC hoort bij het Nederlandse voetbal, maar niet met City Group", aldus Kuijt.

Lees meer:
0 reacties