Lees hier alles over de huldiging van NAC Breda op de Grote Markt

NAC Breda is na vijf seizoenen weer terug in de Eredivisie. Na een kraker tegen Excelsior promoveerde De Parel van het Zuiden zondagavond. Het leidde tot een waar volksfeest op P5, de parkeerplaats naast het Rat Verlegh Stadion. Maandag zal dat nog eens dunnetjes worden over gedaan.

De selectie zal namelijk gehuldigd worden op de Grote Markt. Vanaf 13:00 uur zijn de supporters welkom op de Grote Markt. Dan zijn alle voorbereidingen klaar en gaan ook de buitenbars open. Er wordt voor dit feest grote drukte verwacht. Hier worden de nodige veiligheidsmaatregelen voor getroffen.

Een dj zal de eerste drie uur voor sfeer zorgen, waarna om 16:00 uur de spelers en stafleden verwacht worden. Tussen 16:00 en 17:00 worden zij gepresenteerd op het bordes van het Stadhuis en door burgemeester Depla gefeliciteerd namens de stad. Omroep Brabant zendt de Stadshuldiging op de Grote Markt live uit.

Rondom de Grote Markt worden twee beeldschermen geplaatst zodat iedereen de stadshuldiging op het bordes kan zien. De schermen worden geplaatst ter hoogte van de Veemarktstraat op de Grote Markt en op het Kerkplein. 

Belangrijke informatie

Tijdens de stadshuldiging van NAC Breda geldt een glas- en blikverbod in een deel van het centrum van Breda. Het verbod geldt op maandag 3 juni tussen 12.00 uur en 18.00 uur. Het gebied wordt met borden aangegeven.

Om het feest veilig te laten verlopen geldt er een maximaal aantal bezoekers. De Grote Markt wordt afgesloten als deze vol is. Het is dan tijdelijk niet mogelijk om de Grote Markt nog te betreden. Dat geldt voor bezoekers, voor bewoners en voor ondernemers aan de Grote Markt.

Tijdens de stadshuldiging is er een extra pop-up fietsenstalling op Kasteelplein. Er komen extra toiletten in de Veemarktstraat, Ridderstraat en Kerkplein.

Er zijn op twee locaties een beperkt aantal plaatsen voor mindervaliden beschikbaar:

  • Grote Markt voor het bordes, toegang is via het Stadserf. Op deze locatie is er toegang tot een mindervaliden toilet via Exlore Breda store
  • Kerkplein, toegang via de evenemententoegang


Auto’s worden tussen 15.00 uur en 18.00 uur uit de binnenstad geweerd. Er worden verkeersregelaars ingezet om dit in goede banen te leiden. 

Lees meer:
0 reacties