Luijckx duidelijk: "Dit gezeik is precies wat NAC nodig heeft"

Kees Luijckx bij ESPN
Kees Luijckx bij ESPN Foto: © Pro Shots

Oud-voetballer Kees Luijckx heeft zin om de ontknoping van de promotie- en degradatiestrijd in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie te gaan zen. Maandagavond al staat er een affiche op het programma om de vingers bij af te likken: NAC Breda - Roda JC.

Luijckx was in zijn loopbaan speler van onder meer deze twee clubs. "Niet alleen omdat ik bij beide clubs heb gespeeld, maar dat maakt het natuurlijk wel extra speciaal." De verdediger speelde 99 wedstrijden voor NAC en 67 voor Roda.

De oud-voetballer zegt tegenover ESPN het volgende. "Voor NAC is dit eigenlijk de perfecte wedstrijd, hoe gek het ook klinkt." De analist doelt op het uitfluiten van de spelers na afloop van de wedstrijd tegen TOP Oss en het incident in de catacomben met teammanager John Karelse. "Er is ontzettend veel gezeik binnen de directie en technische staf, maar ik denk dat dat precies is wat ze nodig hadden. Het kan de groep dichter bij elkaar brengen. Bij Roda hebben ze het de laatste tijd een stuk beter voor elkaar. Daar is de afgelopen jaren echt beleid gevoerd, waardoor ze nu verder zijn dan NAC. Maar dat zegt voor vanavond niks. Het is een cliché, maar het is een wedstrijd op zich en Roda heeft echt een tikkie gehad de afgelopen weken", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties