Maaskant: "In het Bredase houden ze wel van een cultfiguur"

Robert Maaskant
Robert Maaskant Foto: © Pro Shots

Andries Noppert hoort vrijdag of hij tot de definitieve selectie van het Nederlands elftal behoort. De doelman van SC Heerenveen heeft een opmerkelijke loopbaan achter de rug.

Bij NAC Breda kwam de 28-jarige doelman tussen 2014 en 2018 nauwelijks aan spelen toe. Toch was hij geliefd bij de supporters. "Andries was en is een vrolijke gozer", vertelt Robert Maaskant, die in 2015 trainer van NAC was, tegenover NU.nl. "En in het Bredase houden ze wel van een cultfiguur. Als je langer dan 2 meter bent, steek je er letterlijk al gauw bovenuit."

Ondanks zijn cultstatus stelde Maaskant de sluitpost nooit op. "Hij was derde doelman achter Jelle ten Rouwelaar en Gabor Babos, dat waren topkeepers in die tijd", meent de oud-trainer. "Maar Andries was nog jong. De intentie was om hem door te laten groeien naar het niveau van een vaste Eredivisie-keeper. Dat is gebeurd, maar het heeft wel lang geduurd."

Noppert heeft zijn opmars vooral aan zichzelf te danken. De doelman geloofde in zichzelf en gaf nooit op. "Hij was bij NAC al een jongen met een enorm geloof in eigen kunnen", herinnert Maaskant zich. "Hij had een eigenwijze kop, maar dat is niet erg. Hij wilde gewoon graag."

Nu lonkt mogelijk het Nederlands elftal. De vraag is wat Van Gaal van plan is met Noppert. "De bondscoach is altijd gecharmeerd geweest van meevoetballende keepers. En dat is nou niet bepaald de specialiteit van Andries", aldus Maaskant, die de lengte van Noppert (2,03 meter) wel als kracht ziet. "Als je zo lang bent, dan heb je een hoop dingen mee als keeper. En nu hij wekelijks speelt, kan hij snel nóg beter worden."

Lees meer:
0 reacties