Maaskant waarschuwt NAC: "Dan blijft het een lastig verhaal"

Robert Maaskant
Robert Maaskant Foto: © Pro Shots

Robert Maaskant denkt dat er veel werk aan de winkel is bij NAC. De club uit Breda promoveerde zondag terug naar de Eredivisie, maar de oud-trainer vraagt zich af of ze er wel klaar voor zijn. 

Volgens Maaskant zit er enorm veel potentie in NAC, maar moet er ook veel gebeuren om dat eruit te halen. "In principe heeft NAC alles in zich om vast tussen de plekken 8 en 12 van de eredivisie te spelen En ik sluit ook helemaal niet uit dat de club zich komend seizoen handhaaft", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. Maar: "Met dit elftal red je het niet, dat ziet iedereen."

Maaskant denkt dat er met name in de organisatie wat moet gebeuren. "Zolang iedereen zich tegen de club aan blijft bemoeien en ook nog eens wat te vertellen heeft, blijft het een lastig verhaal", legt hij uit. "In Pierre van Hooijdonk zit er nu een commissaris in het bestuur, die óók technisch adviseur is én over vrienden binnen de organisatie moet oordelen. Volgens mij ben je óf toezichthouder óf technisch directeur en niet allebei een beetje."

"Begrijp me niet verkeerd, Pierre is een onafhankelijk denker en is van grote waarde. Alleen: op deze manier ontstaat natuurlijk altijd ergens een scheve pet. En dan ligt onrust op de loer", vervolgt de oud-NAC-trainer. "Ik hoop echt dat Oversier heeft vast laten leggen dat hij autonoom mag beslissen als directeur. Anders wordt het ook voor hem weer lastig bij NAC."

Lees meer:
0 reacties