Martina over penalty-moment: "Toen dacht ik, hij gaat hem geven"

Cuco Martina
Cuco Martina Foto: © Pro Shots

NAC leek lange tijd zichzelf in een goede uitgangspositie te zetten voor de tweede halve finale van de play-offs, ware het niet dat FC Emmen tien minuten voor tijd een penalty kreeg. Toch houdt aanvoerder Cuco Martina een goed gevoel over aan de wedstrijd. 

"De bal kwam vol tegen mijn hand aan. Ik wist dat er een VAR was, dus ik bleef rustig kijken wat de scheidsrechter zou gaan doen. Toen hij naar het scherm ging, dacht ik: hij gaat 'm geven”, geeft de captain eerlijk toe tegenover BN De Stem. Wel vond hij dat er meer dan een gelijkspel in had gezeten. "Tuurlijk. Als je kijkt naar onze grote kansen en die van Emmen... Zij kregen in de tweede helft maar één grote kans: een schot dat over ging. En die penalty...”

Dan vergeet de aanvoerder de grote kans die Emmen kreeg na de 1-1 nog, die uitstekend werd gepareerd door doelman Pepijn van de Merbel. "Als ik eerlijk mag zijn: Pepijn, fantástische keeper. Hij kan wel jong zijn, maar hoe hij zich heeft ontwikkeld de afgelopen wedstrijden is fantastisch. Vorig seizoen heeft hij wat pech gehad, zat hij er soms niet lekker in. Maar dit seizoen is hij fantastisch. Kortsmit raakte geblesseerd, Troost ook, dan krijgt hij als derde keeper de kans. Als je ziet hoe hij speelt, zó volwassen. Hij heeft het echt goed gedaan", besluit hij. 

Lees meer:
0 reacties