Martina speelde Feyenoord-Ajax: "NAC is misschien overtreffende trap"

Cuco Martina
Cuco Martina Foto: © Pro Shots

NAC Breda speelt deze week twee wedstrijden tegen Excelsior, in de strijd om promotie naar de Eredivisie. De Brabanders schakelden Roda JC en FC Emmen al uit in de play-offs, nu volgt dus een lastige dubbele ontmoeting met Excelsior. Cuco Martina weet dat de fans een belangrijke factor kunnen gaan spelen. De aanvoerder trekt de invloed van de Yellow Army in een breder perspectief.

"Ik heb veel derby’s meegemaakt", begint Martina bij BN DeStem. "Liverpool-Everton, Ajax-Feyenoord. Maar ook Go Ahead Eagles-PEC Zwolle leefde enorm. Maar ik denk dat NAC en de sfeer in het stadion daar zeker niet voor onderdoen. Misschien is NAC wel de overtreffende trap van alles. De supporters betekenen veel voor ons."

Martina weet ook hoe kritisch de NAC-supporters kunnen zijn. "Ze staan er altijd. In goede, maar ook in slechte tijden. Onderweg naar de play-offs hebben we veel issues gehad. Dat de mensen niet tevreden zijn, is te begrijpen." 

"Nu de supporters als één front achter ons staan en energie brengen, zijn wij niet meer te stoppen. Iedereen bij de club had deze wedstrijden tegen Roda JC en FC Emmen nodig. Tegenstanders komen weer bibberend naar Breda", aldus Cuco Martina. 

Lees meer:
0 reacties