Martina ziet NAC-succes: "Je ziet nu opeens dat we het wel kunnen"

Cuco Martina in actie namens NAC tegen FC Emmen
Cuco Martina in actie namens NAC tegen FC Emmen Foto: © BSR Agency

NAC Breda stelde dit seizoen teleur in het reguliere seizoen van de Keuken Kampioen Divisie, maar de negativiteit is als sneeuw voor de zon verdwenen door de goede prestaties in de play-offs. Voetbal is een vreemd spelletje, zo merkt ook Cuco Martina.

"Een seizoen kan gek lopen", lacht de captain tegenover Voetbal International. "Mensen vragen mij vaker hoe dit nou komt, maar ik heb er niet echt een antwoord op. We hebben dezelfde staf, dezelfde spelers en we doen nog precies hetzelfde als voorheen. Niets is écht veranderd, maar je ziet nu opeens dat we het wel kunnen en dat de energie er opeens uitkomt."

Martina vindt het lastig om daar een verklaring voor te vinden: "Het was eigenlijk een rotseizoen en we waren blij dat we de play-offs uiteindelijk nog haalden. Dan tref je Roda, dat het gehele seizoen fantastisch heeft gespeeld, van begin tot eind. Wij gingen die wedstrijd in met het gevoel dat we niets te verliezen hadden. Als we waren uitgeschakeld door Roda, had iedereen dat normaal gevonden, gezien het seizoen dat zij hebben gehad."

NAC rekende op indrukwekkende wijze af met Roda JC. "En toen zijn we naar de wedstrijden tegen FC Emmen gegaan met het gevoel van: dit gaan we nu niet meer loslaten. We hadden veel meer vertrouwen dan tegen Roda en nu gaan we met nog meer vertrouwen naar de finale. Dit spelletje kan heel raar zijn: na een slecht seizoen komen de individuele kwaliteiten er nu opeens uit. ADO of Excelsior? Dat maakt me geen moer uit. We zijn er klaar voor en gaan vol goede moed naar de komende week toe", zei Martina na de zege op FC Emmen.

Het werd uiteindelijk Excelsior, dat gehakt maakte van ADO Den Haag.

Lees meer:
0 reacties