Mats Seuntjens kon naar topclubs: "Dat bod hebben we geweigerd"

Mats Seuntjens baalt
Mats Seuntjens baalt Foto: © Pro Shots

Mats Seuntjens maakte een paar weken geleden transfervrij de overstap van Fortuna Sittard naar RKC Waalwijk. Technisch manager van de Fortunezen, Sjoerd Ars, legt uit waarom het contract van de voormalig speler van NAC werd verscheurd en dat er vorig jaar nog een aantal grote clubs geïnteresseerd waren.

"Ik heb nog met Mats samengespeeld bij NAC en hem naar Fortuna gehaald omdat ik weet wat hij kan", vertelt hij in gesprek met Voetbal International. "Dat heeft hij bij vlagen ook echt laten zien. Maar Mats is ook een gevoelsjongen."

"Anderhalf jaar geleden wilde Feyenoord hem nog halen. Afgelopen zomer bracht AZ een bod op hem uit. Hebben we geweigerd. We gingen ervan uit dat hij dit seizoen weer één van onze beste spelers zou zijn", aldus Ars, die zag dat het toch anders liep. "Maar tijdens de eerste maanden van dit seizoen nam de frustratie de overhand."

"Iedereen ziet wat Mats kan, maar iedere wedstrijd denk je: verdomme, er zit nog veel meer in. Hij heeft privé veel meegemaakt. Maar ik merkte ook dat de chemie tussen hem, de trainer en Fortuna een beetje was uitgewerkt. Als het is uitgewerkt en hij is niet langer gelukkig, dan moet je afscheid nemen", besluit de technisch manager.

Lees meer:
0 reacties