"Mooiste zou zijn als het nummer door het Rat Verlegh Stadion klinkt"

Emotie bij NAC supporters
Emotie bij NAC supporters Foto: © Screenshot X

‘Ooh, NAC, the Yellow Army, we’re gonna win today…’ Voor de beslissende wedstrijd tegen Excelsior Rotterdam werd het uitgebrachte nummer van Die Schwager gelijk een hit. NAC-fans kennen het nummer inmiddels maar al te goed.

Die Schwager is een duo dat bestaat uit Jean-Pierre van der Peijl uit Zundert en zwager Jeroen van Oosten uit Breda. "Mijn zwager gaat al 35 jaar naar NAC", aldus Jean-Pierre bij de Internetbode. "Zelf loop ik ook al enige tijd mee. Ook zijn we clubsponsor en hebben we stoelen op de hoofdtribune."

Het plotselinge succes van NAC in de play-offs, na een seizoen met vooral bedroevend voetbal en resultaten, was verrassend. "Ik werd woensdagochtend om half zes wakker met ‘Oh, NAC, the Yellow Army…’ in mijn hoofd. Het is een liedje op de wijs van ‘I Save The Day’ van Roberto Jacketti and The Scooters uit 1984 en wordt bij NAC al enkele seizoenen op de tribunes gezongen."

Daarna ging hij in gesprek met zijn vrouw. "’Het is toch bizar dat daar nooit iets mee is gedaan door iemand’, zei ik tegen mijn vrouw. ‘Daar moet toch een nummer van worden gemaakt’. Met de return tegen Excelsior op zondag in het achterhoofd was het natuurlijk kort dag, maar ik ben direct gaan bellen."

Gelijk was zijn zwager enthousiast. "Mijn zwager was er meteen voor in, waarna ik een lijstje met opnamestudio’s ben afgegaan. Producer Lars van Berkel maakte tijd in zijn agenda, voelde ons perfect aan en begreep ook meteen wat we wilden. Vervolgens ging het snel. Woensdagavond hebben we de tekst geschreven, donderdag overdag werd de muziek op band gezet, donderdagavond zijn we gaan inzingen en vrijdagmiddag hebben we het nummer online gegooid."

Het nummer werd direct een succes. "Dat het zó zou aanslaan, had ik vooraf nooit kunnen bedenken", aldus Jean-Pierre. "Mijn telefoon ontplofte bijna van de reacties. Mijn vrouw vroeg of ik er niet gek van werd. Zelfs klanten uit het noorden van het land - Van der Peijl heeft een kwekerij in tuinplanten - stuurden me appjes."

Het nummer lijkt ook volgend jaar populair te gaan blijven. "Op Spotify staat het nummer in alle NAC-afspeellijsten. Het mooiste zou zijn als het nummer straks ook door het Rat Verlegh Stadion klinkt", besluit hij content.

Lees meer:
0 reacties