Mossou wijst naar NAC: "Omdat enkele supporters in 2011 zo slim waren"

Blije supporters van NAC Breda
Blije supporters van NAC Breda Foto: © Pro Shots

Sjoerd Mossou kijkt met argusogen naar buitenlandse investeerder die geld willen steken in een Nederlandse voetbalclub. De columnist ziet dat elke Nederlandse club die in vreemde private handen valt, op langere termijn de volledige controle over de toekomst kwijtraakt.

"Traditieclub NAC overleefde op het nippertje een overname door de Arabische City Football Group, puur omdat enkele supporters in 2011 zo slim waren om een gouden aandeel op te laten nemen in de clubstatuten", schrijft Mossou in het Algemeen Dagblad. "Bij slechts een paar andere Nederlandse clubs heeft de achterban een vergelijkbaar vetorecht."

"De KNVB en de clubs zouden er goed aan doen veel meer van dat soort bescherming in te bouwen. Niet om buitenlandse investeringen per se te blokkeren, want exotisch geld kan onder de juiste voorwaarden welkom zijn. Wél om het doorverhandelen, uitwonen en privaat verkopen van clubs te frustreren. Hoe meer clubs hun ziel verkwanselen, des te kwetsbaarder wordt ons voetbal", aldus Mossou.

Lees meer:
0 reacties