NAC - ADO Den Haag in het teken van bredere acceptatie van LHBTI+

Regenboogvlag
Regenboogvlag Foto: © Orange Pictures

De komende speelronde in het Nederlandse profvoetbal staat in het teken van een bredere acceptatie van LHBTI+. Dit geldt voor zowel de Keuken Kampioen Divisie als de Eredivisie.

"Alle clubs maken zich sterk voor de boodschap dat iedereen welkom is, zichzelf moet kunnen zijn en dat niemand uitgesloten mag worden", zo klinkt de toelichting op de officiële website van de Eredivisie. Zo zullen alle aanvoerders een regenboogband dragen in plaats van de normale aanvoerdersband.

"Dit wordt gedaan om collega-voetballers, scheidsrechters, supporters, vrijwilligers en vele anderen binnen het voetbal die met hun eigen identiteit worstelen te steunen en bij te dragen aan bewustwording van het bespreekbaar maken van diversiteit", zo wordt er vervolgt. "Voetbal moet voor iedereen zijn, ongeacht culturele achtergrond, huidskleur, ras, seksuele voorkeur of religie. Iedereen moet met plezier kunnen deelnemen aan zijn of haar favoriete sport, wie je ook bent en wat je achtergrond ook is."

Daarnaast zullen alle profclubs met een gezamenlijk statement komen. "De clubs ondersteunen de boodschap met een gezamenlijk statement op sociale media. Daarnaast dragen alle coaches, scheidsrechters en ESPN-presentatoren een speciaal regenboogspeldje en gebruikt ESPN voor de gelegenheid speciale regenboogmicrofoons."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in NAC Breda komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op NAC Breda (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties