NAC biedt De Graafschap excuses aan: "Er zijn heel wat daders herkend"

Boy Kemper met een fakkel in zijn hand
Boy Kemper met een fakkel in zijn hand Foto: © Pro Shots

NAC Breda verloor deze week zowel van Quick Boys als van De Graafschap. De Parel van het Zuiden kijkt terug op een dramatische week, waarin er vooral veel aandacht ging naar zich misdragende supporters.

Vuurwerk, fakkels, stakingen, scheldkanonnades: social media staat er vol van. "Het gedrag is totaal niet goed te praten. Een dieptepunt. We brengen nu goed in kaart brengen wat er is gebeurd, wie het zijn geweest en wat er mis is gegaan in het hele proces. Een aantal van de personen die zich misdragen heeft, denken we met behulp van de camerabeelden te kunnen identificeren", zegt algemeen directeur Henk Valk bij BN De Stem.

De daders moeten worden opgespoord. "Voordat de raddraaiers de bivakmutsen opzetten, zijn er heel wat herkend. Een aantal van hen is vol in beeld. We zijn nu bezig met een eerste inventarisatie. De Graafschap heeft beelden van de incidenten en deze worden ter beschikking gesteld aan NAC en de politie. Namens NAC heb ik onze verontschuldigingen aangeboden voor de situatie."

"Dit raakt de club enorm. NAC staat in een slecht daglicht. Terwijl de afgelopen jaren de wedstrijden juist in goede harmonie plaatsvonden. Vanuit veiligheidsoogpunt was de wedstrijd De Graafschap - NAC (1-0) geen risicowedstrijd en was de organisatie vooraf goed afgestemd tussen beide clubs", besluit Valk.

Hij is van mening dat de club de situatie onder controle heeft: "Ik weiger iets negatiefs over ons veiligheidsapparaat te zeggen. Als er incidenten zijn bij een wedstrijd, ligt het toezicht en optreden van de veiligheidsorganisatie alsook van de politie altijd onder een vergrootglas. Vaststaat dat we allemaal beter moeten en nu is het afwachten hoe de KNVB en de openbaar aanklager reageren op wat zich vrijdag heeft afgespeeld.”"

Lees meer:
0 reacties