NAC Breda denkt na over vrouwenelftal: "Er wordt over gesproken"

Het logo van NAC in de grasmat
Het logo van NAC in de grasmat Foto: © Orange Pictures

NAC Breda denkt serieus na over een vrouwentak. Volgens de woordvoerder van de club, Alex Knook, heeft De Parel van het Zuiden voorzichtige plannen om een vrouwenelftal op te zetten.

"Maar we zitten echt nog in een oriënterende fase. Voor een concreet tijdspad is het op dit moment te vroeg. Er wordt over gesproken, meer kan ik er nu niet over zeggen", laat Knook weten aan BN DeStem. Fans van de Bredase club zijn enthousiast over een mogelijk vrouwenelftal. "Ik zou het toejuichen als de club ook een dameselftal opzet", zegt Gertjan Dudok.

"Laat ik het zo zeggen, als het financieel allemaal kan, dan heb ik er niks op tegen. Vrouwenvoetbal zit in de lift, kan alleen maar groter worden", denkt Dudok. Vriend Barry Polak vult aan: "Eigenlijk heb ik meer respect voor voetballende vrouwen. Die hebben ten minste niet dat aanstellerige, theatrale gedrag van veel mannelijke voetballers. Goed, het is technisch niet altijd om aan te zien, maar het is veel puurder."

Rivaal Willem II was tussen 2007 en 2011 actief in het vrouwenvoetbal. Daarna werd de stekker eruit getrokken vanwege financiële redenen. "Het waren spannende tijden voor de club", zegt Sonny Mathura, woordvoerder van de club uit Tilburg. "Er moest bezuinigd worden en dat leidde tot het opheffen van het vrouwenelftal."

Willem II heeft nu geen plannen om wederom met vrouwenvoetbal te beginnen. "Nee, op dit moment ligt de focus op terugkeer naar de eredivisie. We willen per se promoveren en de Keukenkampioen Divisie verlaten. Daar ligt de topprioriteit. Bovendien, een vrouwenelftal opzetten doe je niet zomaar even."

Lees meer:
0 reacties