NAC Breda wil vijftal lozen: "Die verdienen ruim 1 miljoen euro"

Jarchinio Antonia
Jarchinio Antonia Foto: © Orange Pictures

NAC Breda is bezig met een grote schoonmaak binnen de selectie. Gisteren werd bekend dat de club uit Breda afscheid ging nemen van Jeredy Hilterman. De komst van de 24-jarige aanvaller was alles behalve een succes. De verwachting is dat NAC meer spelers de deur gaat wijzen.

De aanvaller betuigde spijt tijdens de huldiging van zijn oude werkgever FC Emmen. Hierom werd hij disciplinair geschorst. Hilterman was een van de grootverdieners in Breda. NAC betaalde zes maanden geleden 250.000 euro aan de Drentse club en wordt voor iets minder dan de helft verkocht aan Almere City.

NAC zou van meer spelers af willen, schrijven de clubwatchers: Dion Malone, Michaël Maria, Ruben Ligeon, Jarchinio Antonia en Moreno Rutten. "Daar wil NAC van af. Niet in principe, maar daar wil NAC gewoon van af, hoe vervelend die mededeling ook is. Niet geheel onlogisch, want die jongens verdienen met zijn zessen bij elkaar (inclusief Hilterman, red.) ruim één miljoen euro", klinkt het in de Gegenpressing Podcast van BN DeStem.

"En daar zitten ook nog werkgeverslasten en een leaseauto bij. Die zitten bijna op vijftig procent van het spelersbudget van 2,5 miljoen euro. Moet je je eens voorstellen wat de rest allemaal verdient. En dan zit Roy Kortsmit ook nog wel oké hè, met ruim één ton per jaar. Dus er blijft niet zoveel over."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties