NAC-coach Vreven: ''De jongste speler zei opnieuw de juiste dingen''

NAC speelt vanavond in eigen huis tegen PEC Zwolle. Stijn Vreven hoopt met een vrijwel ongewijzigde ploeg de drie punten in Breda te houden. Hoe NAC de strijd aan moet gaan weet Vreven wel, maar toch verwacht hij ook input van zijn spelers.

Vreven hield een vieze smaak over na de wedstrijden tegen ADO en Roda. “Na Roda heb ik de spelers gevraagd: 'Wat zijn nu de kleine dingen die wij moeten veranderen als ploeg om op constante basis presteren?' Ik wil weten hoe zij denken”, aldus de Belgische trainer in BN/DeStem.

“De jongste speler zei opnieuw de juiste dingen, Manu Garcia in dit geval”, gaat Vreven verder. “Hij zei: 'Trainer, moet je luisteren. We zijn een onervaren elftal, hebben nooit op dit niveau gespeeld en maken veel fouten. Individueel en als team, maar we werken hard, zijn heel enthousiast, krijgen complimenten voor ons spel én we hebben al zeven punten. Als straks de ontbrekende schakels in elkaar vallen, zijn we vertrokken.' Toen heb ik gezegd: 'Oké, hier sluiten wij mee af.' Dat waren voor mij de juiste woorden”, aldus Vreven.

Lees meer: