NAC contracteert talent (18): "Je komt hem zes keer tegen"

Cherrion Valerius in Sevilla
Cherrion Valerius in Sevilla Foto: © Pro Shots

Cherrion Valerius heeft zijn eerste profcontract bij NAC getekend, zo meldt het Algemeen Dagblad. Het 18-jarige talent mocht begin januari al mee op trainingskamp, maakte al deel uit van de wedstrijdselectie, maar heeft zijn debuut nog niet gemaakt.

Valerius heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor 3,5 jaar, met nog een optie om nog één jaar te verlengen. Dit spreekt veel vertrouwen uit vanuit de club, ook trainer Van Gastel liet zich eerder al positief uit over de verdediger. "Dit manneke heeft een ongelofelijk goed karakter. Als je hem één keer passeert, kom je hem zes keer tegen. Hij wil doordekken. Er zit een goede kop op en er zit heel veel rek in. Vanuit de Academy (NAC-opleiding) werd hij aanbevolen, omdat hij in aanmerking zou kunnen komen om de stap naar het eerste elftal te maken."

Omdat er een plaats vrijkwam, hebben wij hem meegenomen naar Spanje", vervolgde de leermeester. "En dat is mij goed bevallen. Nu vallen er wat jongens weg en als straks wat gebeurt, moet hij voetballen. Zo werkt het dan ook wel weer.”

Lees meer:
0 reacties