NAC-fan Monique versloeg kanker: "Voelt voor mij ook als finale"

De fans van NAC Breda
De fans van NAC Breda Foto: © BSR Agency

Voor Monique Sprenkels kan komende zondag heel speciaal worden. De promotie van NAC naar de Eredivisie zou voor de 54-jarige fan een mooie afsluiting zijn van een zware tijd.

Sprenkels is genezen verklaard van blaaskanker. In december vorig jaar ging ze onder het mes. "Ik was na de operatie nog half onder narcose, maar zat al klaar om op tv een thuiswedstrijd van NAC te kijken", blikt ze terug in gesprek met Omroep Brabant. "Ik kreeg ineens heel veel appjes toen bleek dat supporters een spandoek voor mij hadden opgehangen met de tekst 'NOAD, Mootje, F7'. Ik was verrast en toen ik het zag, moest ik een traantje laten."

'Mootje' vervolgt: "NOAD is mij tijdens mijn ziekte aardig gelukt, want ik heb doorgezet en het allemaal doorstaan. Daarom past de club ook zo goed bij mij." Sprenkels kende een zware tijd door haar ziekte en op dat moment presteerde ook NAC niet goed. De play-offs werden wel gehaald en daarin lijkt de ploeg totaal anders. Na de 6-2 zege op Excelsior is de Eredivisie bijna aan te raken.

"Het is natuurlijk heel wat anders, maar gevoelsmatig is er voor mij wel een vergelijking", zegt Sprenkels. "Allebei hebben we een hoop ellende gehad en komen we nu eindelijk uit een donkere periode. De kanker is weg en NAC kan promoveren. Het voelt dan ook als mijn finale."

"Toen NAC dinsdag de 5-2 tegen Excelsior scoorde, moest ik ineens heel erg huilen", vertelt ze. "Dat kwam uit het niets en ik denk dat alles er even uitkwam. Ik ben zo blij dat het goed gaat met mij én de club. Ik durf eigenlijk nog niet over promoveren te praten. NAC zal zondag alles op alles moeten zetten. Maar als het lukt, lacht het leven me weer toe", sluit ze af.

Lees meer:
0 reacties