NAC komt met statement: ''Spelen graag tegen Zundertse selectie in Zundert''

Dat NAC niet tegen de Zundertse selectie speelt ter voorbereiding op het nieuwe seizoen, wil niet zeggen dat er helemaal geen wedstrijd van NAC in Zundert wordt gespeeld.

Dat liet een woordvoerder van NAC weten. De ophef die vrijdag ontstond was volgens hem niet nodig geweest.  “De voorbereiding op het nieuwe seizoen is nog erg ver weg, dus het oefenprogramma staat nog niet vast. Daar moet nog compleet invulling aan gegeven worden”, aldus de woordvoerder zaterdag.

Het zou echter wel kunnen dat de voorbereiding er iets anders uit ziet. “We kijken dit jaar goed naar de invulling van het oefenprogramma om te zorgen voor een optimale voorbereiding op het nieuwe seizoen, met een goede opbouw en voldoende weerstand.”

Trainer Stijn Vreven gaf afgelopen seizoen al aan dat hij graag tegen sterkere tegenstanders oefent. Dat sluit een toer door de regio echter niet uit, sterker nog: “Laat duidelijk zijn dat we sowieso weer voornemens zijn om de regio in te trekken om onze wedstrijden bij amateurclubs in de regio te spelen. Tegen wie we spelen op welk moment hangt nog van meerdere factoren af.”

“Dat kan betekenen dat we op het complex van een amateurclub spelen tegen de desbetreffende club of voor meer weerstand kiezen en op dat complex tegen een profclub spelen”, aldus de woordvoerder. “Dat zal richting de zomer duidelijk worden als we het definitieve oefenprogramma bekend maken.”

En over de Zundertse situatie: “Dat wil dus zeggen dat we graag op het terrein van Zundert spelen in de voorbereiding, maar het nog niet vastligt tegen welke club.”

Wanneer het oefenprogramma bekend wordt, is niet duidelijk. “Voor nu focussen we ons met name op de belangrijke wedstrijd tegen Ajax van morgen en de rest van de competitie.

 

Lees meer:
0 reacties