NAC krijgt late goal om de oren en ziet zege uit handen glippen

Kaj de Rooij schiet de 1-0 binnen tegen De Graafschap
Kaj de Rooij schiet de 1-0 binnen tegen De Graafschap Foto: © Pro Shots

NAC is er vrijdagavond niet in geslaagd te winnen van De Graafschap. In Doetinchem werd het uiteindelijk 1-1, door een late goal van de thuisploeg.

De ploeg van trainer Robert Molenaar begon goed aan de wedstrijd en werd steeds sterker. Onder meer Jort van der Sande kreeg een grote kans. In de 38e minuut was het alsnog raak. Kaj de Rooij kreeg de bal voor zijn voeten, kapte twee man uit en krulde de bal in de verre hoek: 0-1.

In de tweede helft golfde het spel redelijk op en neer, al was De Graafschap de sterkere partij. Roy Kortsmit hield De Parel van het Zuiden lang op de been, maar kreeg vlak voor tijd toch de gelijkmaker om zijn oren. Danzell Gravenberch schoot de 1-1 binnen, waardoor NAC een punt pakt.

Opstelling NAC: Kortsmit, Lucassen (82' Rutten), Mac Nulty, Velthuis, Di Michele Sanchez (82' Bakker), Agougil, Plat, Banzuzi (71' Vet), De Rooij, Van der Sande, Velanas (82' Besselink)