NAC-puzzel valt richting finale: "Vraag me zelf ook af hoe het kan"

Jean-Paul van Gastel
Jean-Paul van Gastel Foto: © Orange Pictures

NAC Breda speelt deze week in de finale van de play-offs voor promotie naar de Eredivisie. Dinsdagavond is het heenduel in het Rat Verlegh Stadion, zondag de terugwedstrijd in Rotterdam. Ze kunnen er stuk voor stuk niet de vinger op leggen in Breda, wat nu het grote verschil is de laatste tijd bij de nummer acht van de Eerste Divisie.

Zowel Roda JC als FC Emmen werden uitgeschakeld door de ploeg van trainer Jean-Paul van Gastel. Wat is nu het grote verschil? "Dat heb ik mezelf ook afgevraagd", zo vertelt Van Gastel in gesprek met De Telegraaf. "Door omstandigheden lukte het niet altijd, maar in de play-offs lijkt de puzzel in één keer gelegd te zijn. Ik vraag me zelf ook af hoe het kan."

Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen waakt voor NAC Breda, na de 7-1 zege op ADO Den Haag. "Of dit te goed is gegaan misschien? Nee, niet als je mij als trainer hebt, dat druk ik gelijk de kop in. En ik ben ook niet vergeten dat we in de voorbereiding 3-0 van ze hebben verloren."

"Maar er zit nu ook niet overdreven euforie in bij deze gasten, hoor. Er is weer gebleken dat we een gekke, mooie ploeg hebben. Die soms wat onvoorspelbaar is. Dit wordt een heel mooie week om naartoe te leven en dan kán het nog mooier worden dan je rechtstreeks veilig spelen", aldus Dijkhuizen. 

Lees meer:
0 reacties