NAC - Willem II definitief gestaakt na vuurwerk en bier op veld

Spelers Willem II worden bekogeld
Spelers Willem II worden bekogeld Foto: © Pro Shots

De Brabantse derby tussen NAC Breda en Willem II is vrijdagavond definitief gestaakt nadat er tot twee keer toe attributen op het veld waren gegooid. Scheidsrechter Manschot had in de tweede helft de wedstrijd al tijdelijk stilgelegd nadat er vuurwerk op het veld was gegooid. Na de openingstreffer van Willem II werd er bier gegooid op de juichende Willem II-spelers. Daarop werd de wedstrijd definitief gestaakt.

"Schaam je kapot", scandeerde het overgrote deel van het publiek in het stadion in Breda, nadat er voor de tweede maal voorwerpen op het veld werden gegooid. Alle aanwezigen wisten echter wat de consequentie was voor de wedstrijd. De aangescherpte regels van de KNVB waren duidelijk. Nadat eerst vuurwerk op het veld was gegooid, werd de wedstrijd tijdelijk gestaakt.

Toen de wedstrijd weer werd hervat, ging het mis op het moment dat Willem II de leiding nam in Breda. Elton Kabangu trof doel namens Willem II. De spelers uit Tilburg vierden het doelpunt voor de fanatieke aanhang in Breda en werden massaal bekogeld met bekers bier. Manschot staakte de wedstrijd hierna direct en definitief.

Lees meer:
0 reacties