SAMENVATTING | NAC dichtbij Eredivisie na spektakel tegen Excelsior

NAC Breda heeft dinsdagavond een hele grote stap gezet richting promotie naar de Eredivisie. In het Rat Verlegh Stadion won de ploeg van trainer Jean-Paul van Gastel met maar liefst 6-2 van Excelsior, dat de wedstrijd met negen man eindigde.

In de twaalfde minuut kwam NAC al op een 1-0 voorsprong. Het was Omgba die het stadion in Breda liet ontploffen met zijn doelpunt. In de 25ste minuut kwam Excelsior echter op 1-1. Lamprou onderschepte de bal van NAC-aanvoerder Martina en bediende Duijvestijn. Die stiftte de bal beheerst binnen.

In de 38ste minuut ging het fout voor de Kralingers. Het werd een penalty voor NAC én rood voor Duijvestijn. Higler wees naar de stop en bood NAC de uitgelezen kans om opnieuw op voorsprong te komen. Janosek benutte het buitenkansje vanaf elf meter. Drie minuten later werd het zelfs 3-1 voor NAC. Nu was het Van den Bergh die scoorde. Excelsior-goalie Van Gassel liet de bal los na een corner, en de Belgische verdediger werkte binnen.

Nog voor rust werd het 3-2. Ditmaal kreeg Excelsior een penalty. Troy Parrot schoot onberispelijk raak. Na rust kregen beide ploegen een aantal grote kansen. Haugen maakte bijna de 4-2 voor NAC, terwijl Zagré van Excelsior op de lat schoot en zo zijn ploeg niet op 3-3 zette. In de 72ste minuut kreeg diezelfde Zagré zijn tweede gele kaart. De verdediger kwam veel te laat, ging op de voet staan van zijn tegenstander en mocht vertrekken.

Twee minuten na de rode kaart werd het 4-2 voor NAC. Een verre inworp van Van den Bergh eindigde bij de tweede paal en daar schoot Koscelnik met enig geluk raak. In de 78ste minuut werd het zelfs 5-2 voor NAC. Van den Bergh omspeelde enkele tegenstanders en gaf de bal voor op Omarsson. De spits knikte vervolgens knap raak bij de tweede paal. In de extra strijd maakte Omarsson ook nog de 6-2 voor NAC. De IJslandse spits schoot hard raak. 

In het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord en dus gaat NAC met een uitstekende uitgangspositie naar de terugwedstrijd in Rotterdam van aanstaande zondag. Promotie naar de Eredivisie lijkt door deze 5-2 steeds dichterbij te komen voor NAC. 

Opstelling NAC Breda: Van de Merbel, Lucassen (46' Koscelnik), Kemper (68' Royo), Jan Van den Bergh, Staring, Haugen, Martina, Kuijpers (68' Omarsson), Oldrup Jensen (68' Garbett), Omgba (88' Boere) en Janosek. 

Lees meer:
0 reacties