Nemanja Gudelj: "Na vijf minuten ging zijn hart pas weer kloppen"

Nemanja Gudelj
Nemanja Gudelj Foto: © Pro Shots

Nemanja Gudelj beleefde vorig jaar maart een zware periode. Zijn broertje Dragisa, de 26-jarige verdediger van Córdoba CF, werd tijdens de wedstrijd tegen Racing Ferrol getroffen door een hartstilstand.

"Toen Dragi zijn eerste hartstilstand kreeg, was ik in Belgrado, op pad met het nationale team van Servië", vertelt Gudelj aan ELF Voetbal. "Ik lag op de massagetafel toen een begeleider binnenkwam en vertelde dat Dragi op het veld lag. Ik dacht dat hij een elleboogstoot had geïncasseerd of slachtoffer was van een overtreding. 'Nee, hij is flauwgevallen en buiten bewustzijn."

"Ik pakte direct mijn telefoon en schrok hevig", gaat hij verder. "Ik zag mijn broertje in een ambulance worden geschoven, mijn vader op het veld. Ik zocht direct op internet naar vluchten om zo snel mogelijk naar huis te vliegen. Dragi heeft ontzettend veel geluk gehad. Het gespecialiseerde ziekenhuis voor cardiologie is gevestigd in Córdoba. De beste hartspecialist is fan van Córdoba CF. Hij zat op de tribune en snelde naar beneden."

"Hij heeft op het veld de eerste schokken met een AED toegediend. Na vier à vijf minuten ging zijn hart weer kloppen en kwam hij bij. Hij duwde iedereen opzij, wilde direct opstaan en verder voetballen. Maar dat was natuurlijk geen optie. Toen hij mijn vader voor zich zag staan op het veld, vroeg hij hem wat er in hemelsnaam was gebeurd. Dragi had niets door en was zo verward dat hij de ambulance niet in wilde", aldus Gudelj.

Lees meer:
0 reacties