NAC Breda langer door met Scala: ''Dat is toch een win-winsituatie''

NAC heeft een handtekening gezet onder een nieuwe overeenkomst met Scala. De club uit Breda blijft samenwerken met de middelbare school. Dat meldt de club op de website.

Manager van de jeugdopleiding Tim Gilissen (EX-speler) en de directeur van Scala Van Steen willen de ontwikkeling versterken. Van Steen is lovend: ''Door de onderlinge afstemming tussen NAC en Scala kunnen kinderen hun voetbaltalent optimaal ontwikkelen waarbij de kansen op het succesvol doorlopen van hun schoolloopbaan niet in het geding komen. Dat is toch een win-winsituatie’’, aldus Van Steen.

Onder de nieuwe overeenkomst wordt gesproken over een vervoer van de school naar de club, inzet van een topsportbegeleider en werken aan extra training. Assim Said is een van de dertien jeugdspelers die zit op de middelbare school. ''Voor mij is het heel fijn om hier op school te zitten. Daardoor kan ik altijd trainen en zelfs op dinsdagochtend op het veld staan. Ook de keren dat ik met het Marokkaanse team internationale wedstrijden moest spelen, werkte de school hier goed aan mee. Ze begrijpen dat je als topsporter ook nog een ander leven hebt. Ik weet dat ik als goed mijn best doe, de school me altijd probeert te helpen met de combinatie school en voetbal'', aldus Said.

Gilissen zegt dat de samenwerking belangrijk is. ‘’De intensiteit van de samenwerking tussen beide partijen is in de laatste vier jaar toegenomen. Dan is het goed om de lopende afspraken vast te leggen op papier'', aldus Gilissen

Lees meer:
0 reacties