NAC Breda wil met beloften in voetbalpiramide: ''Nog geen duidelijkheid''

NAC Breda hoopt binnen korte tijd met het beloftenelftal in te stromen in de Derde Divisie. Hiermee hoopt de club de talenten uit de jeugdopleiding nog meer te laten wennen aan het niveau.

“Ik vind het belangrijk om te kijken naar de behoeften van spelers om beter te kunnen presteren. Een onderdeel daarvan is dat we nagaan wanneer een speler klaar is om in het eerste elftal te spelen. De stap vanuit de jeugdopleiding naar de eerste selectie is voor sommigen te groot. Daarom hebben we gekozen voor de invoering van een zelfstandig beloftenteam, met een vaste kern van spelers die doorstromen vanuit Onder 19 en spelers die naar verwachting niet veel aan spelen toe zullen komen in het eerste elftal", aldus technisch manager Hans Smulders op de website van NAC Breda.

"Het is de bedoeling dat de vaste kern van Jong NAC met een eigen trainingsschema en trainer gaat werken", vervolgt hij. "Het is een mooie tussenstap voor jongens die doorstromen vanuit Onder 19 en meer tijd nodig hebben om volwassen te worden. We willen ze de mogelijkheid bieden om een dagprogramma te volgen met dezelfde faciliteiten als de selectie in Zundert. Het is de bedoeling dat zij een volledige competitie gaan draaien en we hopen vanuit de voetbalpiramide in te stromen in de Derde Divisie. Daar is nog geen duidelijkheid over op dit moment."

Lees meer:
0 reacties