Ten Cate roept om rust: ''De club heeft met het volle verstand voor hem gekozen''

( 0 reacties)
Ten Cate roept om rust: ''De club heeft met het volle verstand voor hem gekozen''

Henk Ten Cate is er veel aan gelegen om de rust binnen de club te bewaren. Hij roept de beleidsbepalers op om pal achter de huidige oefenmeester Mitchell van der Gaag te gaan staan. Het vertrouwen in de trainer uitspreken en het aantrekken van versterkingen zijn in zijn optiek de manieren om het tij te keren. 

''Laat de beleidsbepalers om te beginnen hun steun en vertrouwen uitspreken in de trainer: 'Wat er ook gebeurt, jij blijft onze trainer'. Dat wil ik benadrukken. Vanuit die twee groepen moet, intern of extern, een duidelijk signaal komen richting Mitchell van der Gaag.''

''Hij denkt: Elke wedstrijd kan mijn laatste zijn. Logisch, dat zou ik ook hebben. Haal die druk daarom weg. De club heeft met het volle verstand voor hem gekozen. De kwaliteiten die hij twee maanden geleden had, is hij niet ineens kwijt. Hij straalt rust uit, is geen schreeuwer en moet roeien met de riemen die hij heeft'', geeft hij aan tegenover BN/DeStem. 

Het ligt niet aan de inzet, maar aan de kwaliteit geeft Ten Cate aan. ''Ik heb niemand kunnen ontdekken die er met zijn pet naar gooit. Er worden gewoon heel veel fouten gemaakt, dat heeft weer met kwaliteit maken. De oplossing: geld vrijmaken voor tussentijdse versterkingen. Zelf ziet Ten Cate een functie bij de club niet meer zitten. Nee, daar begin ik niet meer aan. Geen technisch platform of adviescommissie voor mij'', sluit hij af.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!