Breda wil hooligans niet in stadion hebben: ''Dat kan bij alle wedstrijden zijn''

( 1 reacties)
Breda wil hooligans niet in stadion hebben: ''Dat kan bij alle wedstrijden zijn''

Na afloop van de derby tussen NAC Breda en Willem II zochten supporters van beide clubs elkaar op in het Rat Verlegh Stadion. De ME sprong hiertussen, waarna enkele 'hooligans' zich met geweld tegen hen keerden.

De Bredase burgemeester Paul Depla verspreidde beelden van de rellen via Twitter en hij neemt het supportersgeweld hoog op, zegt woordvoerder Pieter Thielen van de gemeente. "Eerder was er niet meer supportersgeweld bij NAC dan bij andere voetbalclubs. Wat er zondag gebeurde, was exceptioneel", aldus Thielen tegenover het Nederlands Dagblad.

Het delen van de beelden via internet was de verantwoordelijkheid van Depla zelf. "Hij heeft wel met de politie gesproken die heeft gezegd dat het plaatsen van de beelden op Twitter prima is. De mensen erop zijn bovendien nauwelijks te herkennen."

De burgemeester twijfelt nu om de desbetreffende hooligans een gebiedsverbod te geven. Dit zou betekenen dat diegene die zich hebben misdragen niet meer in of rondom het stadion mogen komen. "Dat kan bij alle wedstrijden zijn, maar ook alleen tijdens duels met Willem II. Dat gaat de burgemeester nog bekijken."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 23 Oct 2018 om 08:09
    wat denken jullie van willem 2 die waren in het stadion al aan het uitdagen en die klootzakken gaan vrijuit dit klopt niet
vrijdag 30 augustus 2019
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›