Van Hooijdonk aangesteld: ''Ultieme poging om NAC te redden van de afgrond''

( 0 reacties)
Van Hooijdonk aangesteld: ''Ultieme poging om NAC te redden van de afgrond''

Pierre van Hooijdonk staat bij NAC voor een immense uitdaging. 'Pi-Air' moet de club uit Breda als beleidsmaker de komende maanden uit de degradatiezorgen helpen.

"Samen met aandeelhouder Van Rooij en trainer Van der Gaag het dolende elftal van een kwaliteitsimpuls voorzien", schrijft NAC-watcher Yadran Blanco in BN De Stem. "Zij moeten vier tot zes direct inpasbare basisspelers halen die na de winterstop de ingedutte boel bij de hand nemen. Daarnaast zal afscheid genomen worden van veel spelers."

Blanco is ervan overtuigd dat Van Hooijdonk geschikt is voor de klus. "Van Hooijdonk heeft een groot netwerk, kent de weg in het voetbal, zowel nationaal als internationaal, en is gehaaid genoeg om zich niet te laten afbluffen door zaakwaarnemers", aldus Blanco, die het aanstellen van Van Hooijdonk als een laatste strohalm ziet. "Het is vooral een ultieme poging van de drie aandeelhouders met een meerderheidsbelang om NAC te redden van de afgrond. De schade die technisch directeur Smulders en de toezichthoudende raad van commissarissen in sportief opzicht hebben aangericht, is immens. Het spelersbudget van een kleine drie miljoen euro is volledig verbrast."

Blanco is verbaasd dat Van Hooijdonk bereid is gebleken NAC te willen helpen. "Dat Van Hooijdonk zijn vingers aan deze klus wil branden, is alleen maar lovenswaardig omdat het elftal op alle vlakken te kort komt voor de eredivisie. In voetballend én mentaal opzicht zakken ze wekelijks door het ijs; het lijkt soms wel alsof deze spelers geen ambitie hebben."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!