''De eredivisie krijgt nationaal en internationaal niet de gewenste impuls''

( 0 reacties)
''De eredivisie krijgt nationaal en internationaal niet de gewenste impuls''

Gisteren vond de vergadering over de veranderagenda plaats. De partijen hadden het over een competitie met zestien deelnemers en zonder kunstgrasvelden. Dat gaat allemaal niet gebeuren. 

De grote onderwerpen gaan dus allemaal niet door, maar er werden wel een aantal kleine aanpassingen gedaan. Eredivisie CV-directeur Jacco Swart zei na afloop dat hij tevreden was met de uitkomst en dat schiet bij Valentijn Driessen in het verkeerde keelgat. ''Je moet maar durven, jezelf zo op de borst kloppen als je na twee jaar vergaderen zo’n slap resultaat presenteert. Uitgangspunt van de 'Veranderagenda' was verbetering van de kwaliteit van de Eredivisie en het Nederlands voetbal in zijn geheel'', schrijft hij in De Telegraaf. Dat is niet gelukt volgens de journalist.

''Als de uitkomst dan luidt dat er wat marginale inkomsten uit televisiegeld en Europees voetbal worden herverdeeld en jeugdopleidingen beter worden beschermd, maar de kernpunten voor kwaliteitsverbetering worden genegeerd, dan past louter schaamte in plaats van trots en tevredenheid. De competitie-opzet verandert niet en natuurgras op het hoogste niveau wordt geen verplichting. Het negeren hiervan betekent dat de Eredivisie nationaal en internationaal niet de gewenste impuls krijgt.''

 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!