'De ravage van Smulders is veel groter dan de achttiende plaats''

Na het vertrek van Justin Goetzee en Hans Smulders moet NAC Breda op zoek naar een nieuwe algemeen en technisch directeur. Pierre van Hooijdonk stelt een iets ander bestuursmodel voor bij de Parel van het Zuiden.

"Een technisch manager met daaromheen een technisch hart", geeft Van Hooijdonk aan in gesprek met BN DeStem. "En een sterke algemeen directeur die toezicht houdt op de technisch manager. Je moet zorgen dat je met een aantal man kan sparren. Smulders heeft altijd plaatsen overgehouden voor spelers van City."

Volgens Van Hooijdonk was dat te gevaarlijk. "Eén man heeft alles voor het zeggen gehad zonder dat hij werd teruggefloten binnen NAC", reageert de oud-speler van NAC. "De balans tussen goede en minder goede aankopen was zoek."

Van Hooijdonk geeft een aantal voorbeelden. "Waarom nog een controlerende middenvelder (Kali, red.) als je er al zeven hebt? Waarom in blinde paniek een extra aanvallende middenvelder (Mühren, red.) terwijl je een centrumspits wil? Dat zijn legitieme vragen."

"De ravage van Smulders is veel groter dan de achttiende plaats, omdat je met doorlopende contracten te maken hebt", vervolgt Van Hooijdonk. "Ik zou adviseren om met een kleinere selectie verder te gaan. Inkrimpen, naar het model van VVV en Excelsior."

Lees meer:
0 reacties