Van den Abbeele: ''We willen een stabiele Eredivisie-club worden''

Tom van den Abbeele is de nieuwe technisch manager van NAC Breda. De Belg komt over van Sint-Truiden en is gemotiveerd om in Breda aan een nieuwe uitdaging te beginnen. In gesprek met FOX Sports legt Van den Abbeele uit hoe het contact met NAC tot stand kwam. 

"Ik werd gebeld door Nicole Edelenbos", vertelt Van den Abbeele. "Zij zei: we zijn op zoek naar een technisch manager en we zijn bij jou uitgekomen." Dat hem bij NAC een zware klus te wachten staat, weet Van den Abbeele maar al te goed. "Ik weet waar ik begin. Ik weet dat het lastig is, maar we hebben een duidelijke visie voor ogen. Op lange termijn willen we een stabiele club in de Eredivisie worden."

"Lukt het ons dit seizoen niet om ons te handhaven, dan is promotie naar de Eredivisie het eerstvolgende doel op de korte termijn", vervolgt Van den Abbeele, die binnenkort een aantal belangrijke besluiten moet nemen over aflopende contracten. "Ik ga eerst een aantal wedstrijden en trainingen bekijken en goed analyseren hoe iedereen functioneert binnen de groep. Daarna gaan we een aantal beslissingen nemen."

Van den Abbeele is de eigenaar van scoutingsbedrijf en heeft daardoor een goed beeld van al het talent dat in Europa rondloopt. "Er zijn wel een aantal jongens die in het oog springen, maar we moeten niet voorbarig zijn. Eerst moeten we kijken wat er intern en in de jeugd rondloopt. Vervolgens kunnen we een beslissing maken", stelt de technische man. "Het scoutingsbedrijf is inderdaad wel een voordeel. Ik heb contacten op Europees, maar ook op mondiaal niveau."

 

Lees meer:
0 reacties