'Niemand weet hoe NAC de eerste divisie tegemoet gaat treden''

Voor NAC Breda zit het seizoen erop. Na het doelpuntloos gelijkspel kwamen de emoties los bij het publiek van de Parel van het Zuiden, zag ook NAC Breda-volger Yadran Blanco.

"Een unheimisch jaar gaat de boeken in als een inktzwart hoofdstuk uit het rijkelijk gevulde NAC-boek. In bijna staccato Bredaas leest 'de Stem van NAC' na het laatste fluitsignaal op zachte haast dramatische toon een deel van de liefdesrede 'NAC, ik hou van jou' voor, terwijl boze supporters de verzakers op het veld uitkafferen met kreten als 'Schaam je kapot' en 'Houdoe en Bedankt.", zo schrijft Blanco in BN De Stem.

NAC Breda speelt komend seizoen op het tweede niveau. "Enerzijds de opluchting bij velen dat ze voor het laatst geconfronteerd zijn met onwelwillende overbetaalde voetballers die geen stap te veel zetten, de uit de eigen jeugd doorgekomen spelers niet meegerekend. Een bevrijding, zo voelt het aan. En anderzijds de wetenschap dat op dit moment niemand weet met wat voor elftal NAC de met bermbommen en landmijnen bezaaide eerste divisie tegemoet gaat treden."

Lees meer:
0 reacties