Hellemons: ''Belangrijke stap om verder te professionaliseren''

Eric Hellemons is content met de opening van de NAC Talent Academy, met onder andere een krachthonk, medische ruimte, videoruimte en aparte werkkamers voor de trainers.

"Dit is een belangrijke stap om de opleiding verder te professionaliseren. Op deze manier kunnen we talenten beter faciliteren en ze laten geloven in het plan dat wij ze voorschotelen. Dat ze denken: Bij NAC zitten we goed", laat Hellemons weten aan BN De Stem

Alle jeugdspelers zitten niet langer verspreid door de stad, maar op één plek. "Dit verbindt. De units zijn heel belangrijk: nog meer video-analyses en nog meer krachttraining vanuit maatwerk omzetten naar voetbalvormen, daar hebben we nu de ruimte voor", vervolgt hij.

"Omdat we nu de beschikking hebben over deze units kunnen wij de spelers dagelijks controleren en opnieuw testen. Daarnaast kunnen trainers bij elkaar kruipen en praten over trainingsmethodieken. Dat is essentieel voor de ontwikkeling van het kader. En als het kader beter wordt, worden de spelers beter. Vroeger hadden we geen eigen plek en maakten we bij Boeimeer gebruik van de kantine, nu hebben we echt iets voor onszelf", aldus Hellemons.

Lees meer:
0 reacties